Linkedin
16 nov 17 / 14:10 @Mark_Popken Geslaagd voor de oogtest Mark! In de verte lopen er nog 3 in het weiland (net niet op het park...) https://t.co/mwgMgBoIGd
16 nov 17 / 14:00 RT @biosintrum: Het Biosintrum wekt nu al veel interesse op! Team Project- en programmamanagement van de Provincie Overijssel organiseerde…
14 nov 17 / 13:30 Wow, 4 reeën komen even buurten op het park. Dat is nog eens werken in een natuurlijke omgeving! https://t.co/Aj9i1cAKtQ

Jasper Tiemens

Ecologie en een bedrijvenpark verenigbaar? Het voltrekt zich op Ecomunitypark. Al jaren geleden hoorde ik van de plannen en sindsdien heb ik de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Nu mag ik dan eindelijk mezelf introduceren.

Mijn naam is Jasper Tiemens, opgegroeid op het Groningse en Friese platteland, werd ik vroeg geïnfecteerd met het groene virus. Een groene opleiding, opleiding planologie en een mooie ervaring in China volgden, waarna ik jaren kantoorwerk heb gedaan bij het RVO. Onlangs ben ik verhuisd naar Veenhuizen.

Mijn passie voor groen en duurzaamheid heb ik altijd gehouden, en bezig dit stap voor stap steeds meer in mijn leven te integreren. Persoonlijk ben ik vaak in de natuur te vinden en ambieer een groene levensstijl. Ik geloof dat onze maatschappij een groene omslag kan maken met een verregaande integratie van natuur en ecologie. Speciale interesse heb ik in de herkomst van ons voedsel en ik coördineerde stadslandbouwprojecten. Mijn droom is om lokale voedselnetwerken te versterken. Er zijn al mooie ontwikkelingen!  

Nu mag ik mezelf projectmedewerker groenbeheer noemen voor Ecomunitypark en de ecologische ontwikkelingen in goede banen leiden. Wat ik zo prachtig vind aan dit werk is de veelzijdigheid. Groenonderhoud op dit unieke werklandschap betekent fysiek werken in de buitenlucht, monitoren van ecologische processen, en aan de hand van heldere ecologische, economische en sociale doelen groenbeheer opzetten en coördineren.

En het mooiste, we gaan dit niet alleen doen. Hulp komt uit vele hoeken. Scholieren, MBO- en HBOstudenten, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een zorgvraag. Veel mensen kunnen leren van het werken aan de unieke balans tussen economie en ecologie op dit park, en brengen daarmee een derde onmisbare component met zich mee: sociale interactie.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het is belangrijk om met een goede focus een kwalitatief hoogwaardige plek te creëren, op zowel ecologisch, economisch als sociaal vlak. Ik zal me daar de komende tijd vol voor inzetten!

Op Ecomunitypark ben ik aanspreekpunt voor het beheer voor de bewoners van het park, en verder iedereen die betrokken is. Ik wil dan ook iedereen die vragen of ideeën hierover heeft oproepen me aan te spreken! Dat kan door bijvoorbeeld een e-mail te sturen.

 

Copyright © 2017 ECOmunitypark | All rights reserved | Disclaimer | Sitemap