Linkedin
15 feb 18 / 11:02 Wat hebben bijenkasten te maken met materiaalkeuze in biobased bouwen? Afl. 6 van de mini-docu serie over Biosintru… https://t.co/QkoNdpkE2A
15 feb 18 / 10:17 RT @biosintrum: Vandaag leren studenten van @rocfriesepoort @FrieslandColl en #professionals meer over #duurzaam en #biobased bouwen en het…
1 feb 18 / 10:40 helaas... niet de award gewonnen maar hoe dan ook enorm trots op onze duurzame regio! @haarlemmermeer van harte gef… https://t.co/ziLZhjG9b1

Ecomunitypark: samen werken aan de toekomst

ECOstyle zit bij ons in het hart, we gaan er met hart en ziel voor. We weten waar we vandaan komen.

Duurzaam ondernemen is vanaf het begin ons startpunt, onze leidraad, geweest. Het is geen onderscheidende waarde voor ons, maar onze basis. Het is geen marketingsausje, het komt uit ons hart. We hebben oprecht respect voor de toekomst en voor de  toekomstige generatie.

In de loop van de jaren is ECOstyle gestaag verder gegroeid. In Appelscha, waar we sinds 1967 gevestigd zijn, liepen we tegen grenzen aan. Dan begin je na te denken over het soort werkomgeving waar je het liefst zou willen functioneren. Een plek waar we optimaal tot bloei kunnen komen. Het bedrijf, maar vooral ook de medewerkers. Zo ontstond al in 2002 het idee voor Ecomunitypark, een werklandschap in plaats van een bedrijventerrein. Waar alles in elkaar grijpt: het wordt een stijl van leven, met gedeelde waarden, volop ruimte voor creativiteit en innovatie. Waar trouwens ook gewoon geld verdiend wordt. Een ander bussinessmodel, maar wel eentje waar people, planet én profit belangrijk zijn.

Een belangrijke motivatie om de plannen echt door te zetten was de geboorte van mijn eerste kleindochter. Wat me toen bij de keel greep was dat ik hoorde dat meisjes die op dat moment werden geboren 50% kans hadden om 100 of ouder te worden. Als je je dat realiseert en kijkt hoe we leven, dan denken we daar echt niet genoeg bij na. We moeten veel actiever zoeken naar nieuwe oplossingen, willen veranderen.

Ecomunitypark is geen bedrijvenpark, maar een ecologisch werklandschap. We zijn bezig met gebiedsontwikkeling. Dat komt voort uit een verantwoordelijkheid voor de ruimte, want ruimte is schaars. De kwaliteit van de ruimte in het Ecomunitypark heeft alles te maken met de menselijke ruimte. Het is een plek waar je je fijn voelt. Een mooi gebied waar het fijn is om te zijn, ongeacht het weer, ongeacht wat je er te doen hebt. Een goede kwaliteit van de ruimte voegt ook veel toe aan het businessmodel. Als mensen ergens graag zijn is hun inzetbaarheid groter.

Centraal staat dat we met elkaar respect hebben voor de ruimte. Wij zijn maar passsanten. Als je zo naar de wereld kijkt krijgen problemen ook een andere dimensie. Een belangrijk uitgangspunt is co-creatie. We streven naar een nauwe samenwerking met bedrijven onderling, en bedrijven met het onderwijs.

We gaan een weg die nooit eerder is gegaan. Het is een model, we zullen niet zeggen dat het hét model is. Maar het moet anders. Wij zetten een eerste stap op weg naar een transitie. Dit is waar ik in geloof. Nog steeds, of misschien nog wel meer dan toen ik het oorspronkelijk bedacht.

 

Copyright © 2018 ECOmunitypark | All rights reserved | Disclaimer | Sitemap